ערוץ איילה גאוגרפית ביוטיוב איילה גיאוגרפית בפייסבוק איילה גיאוגרפית באינסטגרם
03-943-6030
צור
קשר
המדריכים
שלנו
לוח
הרצאות
מדריכים
מספרים
טיולים לפי
נושא
טיולים לפי
מדינות
לוח
טיולים
אודותינו
About Us
איילה גיאוגרפית

האוכל הפורטוגזי

תמי פורטיס

תן לפורטוגזי חמישה סרדינים, כיכר לחם ובקבוק יין והוא כבר מסודר.

"Nao ha festa sem comer" אין מסיבה ללא אוכל.

"Come e bebe faz o que deve"  מי שאוכל ושותה – מתפקד כהלכה.

 

בטיול מאורגן לפורטוגל נתוודע למטבח הפורטוגזי שונה מהמטבח של המדינות האירופאיות או המזרח אירופאיות היות ופורטוגל גובלת במערב ובדרום באוקיאנוס האטלנטי, ובצפון ובמזרח – גבול יבשתי עם ספרד.

מגבולות אלו נובע שמלבד השפעה ספרדית, המטבח הפורטוגלי לא הושפע מהמטבח האירופאי.

 בדרום ניכרות השפעות ערביות ואפריקאיות, זכר לשלטון המוסלמי בן למעלה מ- 300 השנים בפורטוגל, והוא מפורסם בממתקים המבוססים על שקדים ותאנים.  בצפון ניכרות יותר השפעות של ספרד ובדרום השפעות ים תיכוניות.

 

במאות 16-17 יצאו הפורטוגלים אל האוקיאנוסים וביחד עם הספרדים גילו את העולם החדש.

השפעה ניכרת על המטבח הפורטוגלי נובעת ממסעות אלו לאפריקה, למזרח הרחוק ולאמריקה, ומהחשיפה לאוצרות המקומיים, והיא באה לידי ביטוי בשימוש במגוון תבלינים רחב – קינמון, וניל, פירי פירי (פלפלי צ'ילי חריפים), קארי ועוד, ובחומרי גלם ממדינות אלו. גם האוכל המיובש ששימש את יורדי הים, כמו דג הבקלה, תופס מקום במטבח הפורטוגלי.

 

לפורטוגל כ 800 ק"מ של חופים וענף הדייג לאורך שנים היה אחד מעמודי התווך הכלכליים שלה, לכן, בתפריט הפורטוגלי ישנו מקום נרחב לסוגים שונים של דגים – סרדינים, בקלה, סול, סלמון, דג חרב ועוד.

 גם ירקות ופירות שהגיעו מארצות העולם החדש תפשו מקום נכבד במטבח הפורטוגלי. למשל – תירס, תפוחי אדמה, עגבניות, אננס, בננות ושאר פירות טרופיים.

 משקאות התה, הקקאו והקפה, כמו גם קנה הסוכר, אותם הכירו המגלים הפורטוגלים בארצות דרום מזרח אסיה, באפריקה ובדרום אמריקה, הובאו לפורטוגל ותופסים חלק נכבד בהרגלי האכילה והשתייה המקומיים.

 עצי הזית גדלים על אלפי דונמים בעיקר בדרום פורטוגל ולכן שמן הזית לבישול ותיבול (קיים כבר מימי הרומאים) משמש את המטבח המקומי כמו גם שום ועשבי תיבול מקומיים.

מאכלים פורטוגלים אופייניים הם סרדינים על הגריל, עוף ברוטב פירי פירי חריף, דג בקלה במאות מתכונים, מרק ירקות ומגוון קינוחים כגון מוס שוקולד, פודינג אורז מתוק, פודינג קרמל, פודינג וניל עם קינמון והקינוח הנפוץ מכל – מאפים ועוגות המבוססים על חלמון ביצה ונקראים בשם doce de ovos - ממתקים שמקורם במנזרים ושמותיהם בהתאם – "בטן הנזירה", "לחיי המלאך" ועוד. המנות מאוד גדולות וחמרי גלם עתירי קלוריות (חמאה למשל).

העוגייה הפורטוגזית המוכרת בעולם כולו נקראת Pastel da nata.

 בטיולים מאורגנים לפורטוגל נגלה שהמטבח אינו מתוחכם ומעודן כמו המטבח הצרפתי, אבל מאוד מעניין ומבוסס על מאכלי קדרה, צלייה על הגריל, מאכלי דגים, ירקות רבים ומיני בשר ודגנים:

  • Caldo verde – מרק עממי פופולרי בכל פורטוגל, מורכב מכרוב ייחודי למרק זה, תפוחי אדמה מעוכים ומי שרוצה מוסיף למרק חתיכת צ'וריסו (נקניקייה מבשר חזיר מעושן ונוטף שומן).
  • Sopa a Portuguesa – מרק ירקות כמו כרוב לבן, תפו"א, גזר, כרובית, שעועית ועוד. בדרך כלל הירקות מעוכים בתוספת מעט שמן זית.
  • Bacalhou – דג בקלה מיובש המגיע ממרחקים. מכינים אותו בעשרות מתכונים גם לארוחות יום יום וגם לארוחות חגיגיות.
  • Cozido Portuguesa – תבשיל קדרה מאוד פופולארי המורכב מבשר בקר ובשר חזיר מבושלים עם כרוב, תפו"א, אורז, נקניק ועוד.
  • Sardinhas grelhadas – סרדינים בגריל. נצלים בשלמותם בתוספת מלח גס.
  • Arroz com mariscos – בדומה לפאייה הספרדית, אך עשוי בקדרה, אורז עם פירות ים.

 מבחר עצום של יינות וליקרים מהווים חלק בלתי נפרד מהארוחות. מהידועים הם:

  • יינות האפריטיף – הפורט ויין מדירה,
  • יינות שלחן מחבלי ארץ שונים  כמו אלנטז'ו Alantejo, דואורו Douro, דאו Dao ועוד רבים אחרים.  
  • ליקרים שונים כמו ליקר דובדבנים Ginja  וליקר ערמונים.               

טיולים מאורגנים לפורטוגל

חיפוש טיול
יעד
סוג טיול
ללוח הטיולים המלא
ללוח ההרצאות המלא
טיולים לפי נושא
טיולי עומק גיאוגרפיים
הליכות בטבע
טיולי ג'יפים
טרקים
טיולי משפחות
טיולים לנוסע העצמאי
טיולים מאורגנים לקבוצות סגורות בלבד
ביוטיוב איילה גיאוגרפית מחבקים עולם
בפייסבוק איילה גיאוגרפית מבית איילה נסיעות
ערוץ איילה גאוגרפית ביוטיוב איילה גיאוגרפית בפייסבוק איילה גיאוגרפית באינסטגרם
03-943-6030 איילה גיאוגרפית
הצהרת נגישות אבטחת מידע מידע כללי, תנאים ואחריות אודותינו
חברות קבוצת איילה        
UX ועיצוב גרפי קידום אתר ע"י    CYBERSERVE
כל הזכויות שמורות לאיילה גיאוגרפית © 2015