בהוטן היא אחת המדינות הנחבאות ביותר בעולם. התיירים המורשים להיכנס מוגבלים לקבוצות, כדי לשמר את המסורת, ותושביה חייבים ללבוש את התלבושת המסורתית כשהם יוצאים לעבודה או למקומות ציבוריים. זוהי ממלכה קטנה והררית בהרי ההימלאיה שבדרום מזרח אסיה בין הודו לסין. גם עובדות יבשות המתארות את מדינת בהוטן נשמעות כמו חומרי גלם לסיפור אגדות: מדינת שנגרילה קטנה ומסתורית, חבויה לה מהעולם בין פסגות הרי ההימלאיה, בראשה מלך אהוב ונערץ. נתיניו חייכנים, לבושים בבגדי ה"נגו" וה"קירה" המסורתיים, מתגוררים בכפרים מקסימים ומבודדים בנוף נפלא ובתולי, וממשיכים לקיים תרבות עתיקה ומרתקת שלא נשחקה עם הדורות. טיולנו זה חוצה את בהוטן כולה, כאשר אנחנו מתחילים מהגבול עם הודו במזרח בהוטן ויוצאים בטיסה מפרו שבמערב בהוטן, ולכן יש בטיול מספר נסיעות ארוכות ( עד 8 שעות).הטיול לבהוטן בנוי בהתאם למועד פסטיבלים, בהם נוכל לראות את ריקודי המסכות.בפסטיבל נוכל לראות את ריקודי הנזירים, עטויים בבגדי משי, מקושטים במחרוזות עשויות עצם. חלק מהריקודים יהיו ריקודי המסכות, אשר נשתמרו לאורך מסורת ארוכת שנים. מטרת הריקודים הללו היא כדי לתת לצופה הבנה על מה שהוא עשוי לראות לאחר המוות. אל הפסטיבל מגיעים כל אנשי האזור לבושים במיטב בגדי ה"קירה" ו"הנגו", ארוגים ביד, עטויים בתכשיטים מרשימים.
מדוע לטייל עם איילה גיאוגרפית בבהוטן?
קבוצות קטנות -גודל הקבוצה שלנו לבהוטן: 12 עד 18 מטיילים בלבד טיולים רגליים- במהלך הטיול אנחנו משלבים הליכות רגליות בטבע ובין כפרים
המסלול הנכון - מרבית חברות הטיולים שבוחרות לצאת לבהוטן משיקולים כלכליים בוחרים להשקיע מספר ימים קטן בבהוטן ולהשקיע את שארית הביקור באחת המדינות השכנות. אצלנו באיילה אנו בוחרים להעמיק במדינה המסורתית המיוחדת הזו תוך הבנה שזו תהיה הפעם היחידה שתזכו לבקר בה.
היכרות ארוכת שנים עם היעד - איילה גיאוגרפית היא אחת החברות הראשונות בישראל שהוציאה בפועל טיולים ליעד קסום זה. ההכרות ארוכת השנים עם היעד מאפשרת את המקצועיות המירבית ואת הכרת המסלול והאנשים החיים במדינה מיוחדת זו בצורה המירבית.
שיאי הטיול:
- פסטיבל עם ריקודי מסכות של הנזירים
- עליה לקן הנמרים סמוך לפרו
- הליכה למקדש צ'ימי להקן של הקדוש המשוגע
- ביקור בבריכת האש הבוערת בבומטנג
סוג הטיול: עומק גיאוגרפי ........................................................ דרגת קושי: קלה ........................................................ קהל היעד: בוגרים ........................................................ עונות מומלצות: סתיו, אביב |
|
|
בהוטן אדם טבע ונוף בממלכת דרקון הרעם
|
|
ימים 1+2>מתל אביב לדלהי – נסיעה מגוהאטי שבהודו לבהוטן : סמדרופ ג'ונקר
ניפגש בשדה התעופה ונטוס לדלהי.בבוקר ננחת בדלהי, ונעבור לטיסה פנימית לגווהאטי בירת מדינת אסם שנמצאת בצפון מזרחה של תת היבשת ההודית. לאחר הנחיתה נעמיס את מטלטלנו על רכב ונצפין אל פאתי הודו, בדרכנו אל גבול הודו – בהוטן. נחצה את נהר הבראהמאפוטרה הרחב, שהוא המנקז העיקרי של מזרח רכס ההימלאיה. לאט לאט נתקרב אל ההרים המוריקים, תוך שאנו חוצים חורשות וכפרים.בשעות אחר הצהריים נגיע לגבול הודו. נתעכב לבדיקת דרכונים, נחצה את השער הצבעוני לתוך בהוטן וניכנס לעיירת הגבול הטרופית סמדרופ ג'ונקר. ניכרת פה השפעה חזקה של השכנה הודו ומזג האויר אינו טיפוסי לבהוטן כלל- חם וטרופי, עם צמחיה טרופית טיפוסית. לינה בסמדרופ ג'ונקר . (ע)
יום 3> מסמדרופ ג'ונקר לטשיגנג
לאחר ארוחת בוקר נצא צפונה ונתחיל לעלות בהרים לטשיגנג. הדרך עוברת בין יערות עבותים של עצי תיק, במבוק ושרכים. בדרך נהנה מהליכה רגלית בטבע. אחר הצהריים נגיע לטשיגנג, אשר הינה העיירה הכי מזרחית בבהוטן ובעלת קסם ייחודי. טשיגנג, שהיא גם עיירת המחוז, הייתה לאורך דורות ארוכים תחנת מסחר חשובה בין טיבט להודו. מרבית תושבי המחוז הם בני ובנות התשאנגלה, שהיא קבוצה אתנית נפרדת (שבט) שלה שפה קדומה משלה. לאנשי השבט הזה כובעים ייחודיים עשויים מפרוות יאק, והם מגיעים לעיתים לעיירת המחוז לערוך קניות או לסידורים שונים. לינה בטשיגנג. (1,100 מ') (ב,צ,ע)
יום 4> מזרח בהוטן: מלאכות מקומיות, ביקור בסטופה הקדושה
היום ניסע עוד מזרחה, בינות להרים, אל הכפרים האותנטיים הלא מתויירים. באזור זה התושבים מתמחים באריגת משי פראי , אשר לצביעתו משתמשים בחומרים טבעיים כגון אינדיגו, כנימות וקליפות עץ. ניסע צפונה בין ההרים לביקור באחת הסטופות (מבנה דתי) החשובות ביותר בבהוטן: צ'ורטן קורה, אליה מגיעים כפרים מכל מזרח בהוטן. כדי להכיר את התרבות מקרוב. נחזור ללינה בטשיגאנג (ב,צ,ע)
יום 5>מטשיגאנג למונגר
לאחר ארוחת בוקר נצא בנסיעה מערבה. הדרך עוברת בהרים תלולים מאוד, אופייניים לאזור האגררי המיוחד הזה . נמשיך אל העיירה ההררית מונגר הממוקמת בגובה 1600 מטרים מעל פני הים. בעיירה מונגר חיים כ 3000 תושבים ויש בה אפילו בית חולים. לאחר התארגנות נצא לסיבוב ברחוב הראשי של העיר. לינה במונגר (ב,צ,ע)
יום 6> ממונגר לעמק אורה- בומטנג
לאחר ארוחת בוקר אנחנו יוצאים לכיוון צפון מערב. נעלה להרים הגבוהים ונחצה את מעבר ההרים טרומסנגלה (3,554 מ'). נמשיך עד בומטנג - שם כולל לארבעה עמקים: צ'ומה, צ'וקור, טנג ואורה, המשתרעים בין הגבהים 2,600 מטר ל 4,000 מטר מעל פני הים. זהו לב ליבו של העולם הבודהיסטי של הוטן ולפיכך זהו מרכז למקדשים ומנזרים חשובים ורבים. נעצור לטיול בכפר ציורי בעמק אורה, אשר גגותיו הכפולים ייחודיים לאיזור. בהליכה דרך חורש מחטני נגיע לבריכת האש הבוערת. נמשיך למלון שלנו בבומטנג, מעל העיירה ג'קר, ונלון בגובה 2,600 מטרים מעל פני הים. (ב,צ,ע)
יום 7> מקדשים ומנזרים בבומטנג
העיירה ג'קר ממוקמת על גדות נהר בעמק צ'וקור הציורי, מוקפת בהרים וגבעות נישאות מכל עבר. ג'קר נחשבת בעלת נוף יפה המכיל אווירה מקודשת. לאורך היום ננסה לספוג מעט מהמיוחד והשליו, נבקר במנזרים, נעקוב אחר חיי הנזרים ונטייל בנוף קדומים. נבקר במקדש קורג'ה, המקום בו גורו רינפוצ'ה (פדמה סמבבה) שכנע שד מקומי והשאיר את חותמת גופו על סלע ונמשיך למנזר טמשינג, אחד המנזרים העתיקים, בו נוכל למצוא ציורי קיר אורגינלים מהמאה ה- 15. נערוך טיול בטבע ובין כפרים עד הגיענו לגשר תלוי מעל נהר שוצף. נשוב למלוננו בג'קר. (ב,צ,ע)
יום 8>מערבה לטרונגסה, מרכז השליטה בעבר
לאחר ארוחת בוקר נמשיך בנסיעה מערבה לטרונגסה. הכביש עולה בצורה חדה עד מעבר הרים יוטונג לה (3,425 מטר) ומשם יורד מעט לטרונגסה. נבקר במוזיאון יפה מאוד שמשקף את האומנות הדתית של בהוטן. נמשיך ברגל במורד ההר למבצר טרונגסה אשר נבנה ב1648 על ידי שבדרונג, שאיחד את כל בהוטן והפך אתה למה שהיא היום. מיקומו הייחודי של מבצר זה היווה את מרכז השליטה על מרכז ומזרח בהוטן. המלך הראשון והשני ישבו כאן, וכל ארבעת המלכים שלטו מפה כמושלים לפני שהוכתרו כמלכים. לינה בטרונגסה. (ב,צ,ע)
יום 9>מטרונגסה לפונקה
נצא מהעיירה טרונגסה, כאשר אנחנו עולים יותר גבוה, הצמחייה הופכת מחורש לבמבוק ננסי הטיפוסי לאזורים גבוהים (מאכל אהוב על הפנדה האדומה), עד חציית מעבר פה לה (3,390 מטר), המסמלת את המעבר ממרכז בהוטן למערב בהוטן. פה נראה את הסטופה ודגלי התפילה הטיפוסיים. נעצור להתרשמות ונשלח תפילה ממקום גבוה זה לכל אהובינו. בהמשך הנסיעה נרד בגובה, הצמחייה הופכת לסמי טרופית ואנו ניסע במעלה נהר הפונצ'נצ'ו עד פונקה, שהייתה בירת בהוטן עד שנת 1955 ועדיין משמשת בחורף למגורי הנזירים החשובים. לינה בפונקה בגובה 2200 מטר מעל פני הים. (ב,צ,ע)
יום 10> מבצר פונקה, מקדש הקדוש המשוגע צ'ימי להקן – לבירה טימפו
לאחר ארוחת בוקר נבקר במבצר פונקה. מבצר ענק זה בנוי על מפגש שני נהרות. המלך הראשון- אוגיין וואנגצ'וק- הוכתר פה בשנת 1907. המבצר, שנבנה על ידי שבדרונג במאה ה 17, החזיק מעמד במספר אסונות טבע ושריפות אבל ההצפה בשנת 1994 גרמה לנזק רב. באופן מפתיע פסל הבודהה ג'וג'מפה (המסמל חמלה) לא ניזוק. נלך ברגל דרך שדות אורז וכפרים עד לראש גבעה למקדש צ'ימי להקן של "הקדוש המשוגע". נעזוב את פונקה לעבר טימפו, כאשר בדרך נעבור במעבר ההרים דוצ'ו-לה (3,088 מטר), בו נעצור לראות את את הסטופה, קיר המנטרות והדגלים המקשטים את המקום הגבוה ביותר בדרך. אם השמיים בהירים אפשר לראות את פסגות הרי מסגנג, גנגצ'נדג, מטרגנגלה קרצ'וג, ג'איקנגפוגנג, קנגבום, והפסגה הגבוהה ביותר-גנגקר פונסום בגובה 7,561 מטר מעל פני הים. לינה בטימפו. בגובה 2,400 מטר מעל פני הים (ב,צ,ע)
יום 11> טימפו: מוזיאון הטקסטיל, טיול רגלי למנזר צ'רי - לפרו
נקדיש את היום לטימפו, עיירה בת כ 100,000 תושבים, והמרכז העסקי והפוליטי של בהוטן. נבקר במוזיאון הטקסטיל המרשים, המציג טקסטילים ארוגים ביד ומסביר את כל תהליך האריגה. נעלה לגן החיות המקומי די להתוודע לחייה הלאומית- הטאקין- חיה מוזרה שנראית כמו שילוב של פרה ועז. במידה והזמן יאפשר נעלה לתצפית מרשימה מפסל הבודהה הגדול. ניסע למנזר צ'רי, אשר יושב על הר מעל נחל יפה. המנזר נבנה לאחר ששבדרונג (הנזיר שאיחד את בהוטן במאה ה -16) ישב פה 3 שנים ועשה מדיטציה מיד כשהגיע מטיבט. נעלה דרך חורש טבעי למנזר , נהנה מהנוף הנשקף ממנו, ונערוך פיקניק נחמד של תה ליד הנחל. אחר הצהריים ניסע ללינה בפרו בגובה 2,200 מטר מעל פני הים. (ב,צ,ע)
יום 12> פרו: מנזר קן הנמרים
מוקדם בבוקר נצא למרגלות הצוק האדיר המתנשא מעל פרו. פה ונעלה על גב פרדות וסוסים, (מיטיבי הלכת יוכלו לנסות את כוחם בהליכה) למנזר המפורסם ביותר בבהוטן- קן הנמרים. המנזר יושב על צוק גבוה והסיפור אומר שגורו רינפוצ'ה (שהביא את הבודהיזם לבהוטן וטיבט במאה ה 8) הגיע לפה רכוב על גבי נמרה ועשה כאן מדיטציה. נסיים את ביקורנו במדינה קטנה וייחודית זו בביקור בבית כפרי נערוך שעור ירייה בחץ וקשת, הספורט הלאומי של בהוטן. לינה בפרו. (ב,צ,ע)
יום 13> מפרו לדלהי ולישראל
לאחר ארוחת הבוקר ניפרד ממארחינו בבהוטן ונצא בטיסה לדלהי, אליה נגיע בצהריים. לאחר הנחיתה נעלה על טיסה לישראל וננחת בישראל בערב. (ב)
*** ייתכנו שינויים בהתאם לטיסות, מזג האוויר, הוראות השלטונות ושיקולי המדריך
|